Lelki/Társ

Ne hívd Apának a párod!

Mennyiszer hallani, hogy a feleségek csak Apának hívják a gyermekük apját. Szerintem rosszul teszik, ugyanis ezzel a megszólítással irtják ki a férfit a kapcsolatból. Fordítva sem szerencsés.

 

Miért? A párod nem az Apád! A gyermeked apja. Sok kapcsolat azért megy tönkre a gyermekek születése után, mert eltűnik a kapcsolatból a férfi és a nő. Már csak anya és apa van. Ha még a becéző szavak és megszólítás helyett csak Apa, Anya létezik, előbb vagy utóbb a családi felállás úgy fog kinézni, hogy Apa, Anya, Gyerekek, Apa szeretője, Anya szeretője.

Férfinak és Nőnek egyaránt szüksége van arra, hogy Nőnek és Férfink nézzék. Dicsérjék, bíztassák, szexinek lássák. Igen a Nő legyen csinos a férjének, és szüksége van arra, hogy a Férfi ezt meg is lássa. Ne csak a gyermeke anyjaként azonosítsa be a párját. Számos kapcsolat azon megy tönkre, hogy csak a kötelesség tudat marad meg, elmaradnak a közös hétvégék, a közös esték, kihal az intimitás.

Ezt pedig egy jól irányzott „Apa” megszólítással még meg is fejelik. Természetesen van olyan eset, mikor a férfinek kimondottan tetszik az elnevezés, mert erősíti a családi összetartozást. De a legtöbb esetben akaratlanul kapják meg a férfiak a „bélyeget”! Mostantól Te Apa vagy. Nem férfi, nem szerelmem, hanem a gyermekem apja. Minden egyes megszólításnál ölöd ki a férfit.

Tudat alatt azt sugallod, kötelességed van, családfenntartó vagy, azzal hogy apa lettél örök láncot kaptál. A gyenge férfinek tetszeni fog, az erősebbek, a férfiasabb típusok szép lassan lázadni fognak. Ha netán jön egy harmadik nő, aki megdicséri, akár csak a szép nyakkendőjét, ott érezni fogja.. valami hiányzik az életéből.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Anita Náfrádiné Tóth says:

  Az apa az apám, nálunk egyik nagy-dédszülő sem hívta apának, anyának a társát. Sok nézeteltérést szülhet ez. Én ha vki azt mondja “apával megyünk kettecsként nyaralni” bizony furcsán nézek rá.

 2. Norma Farkas says:

  Ki mint veti agyat ugy alussza almat

 3. Jól teszitek! Nem azt írtam, hogy gyerek előtt nevezd Józsinak, hanem mikor nincs ott gyerek, legyen meg az intimitás. Baromira félreértelmeztetek a cikket.. jobb lenne érteni a szöveget, mielőtt véleményt irtok.

 4. Ancsa És Zsolt says:

  Én sem értek egyet a cikkel.
  Nálunk amikor ott van a pici velünk akkor az ő szemszögéből szólítjuk meg egymást apának -anyának, természetesen ha vele kapcsolatos a mondanivaló, észrevétel.
  Ha viszont nincs ott közvetlen (pl. alszik) akkor ugyanúgy szólítjuk egymást mint azelőtt oly sok évig. Ettől nem fogjuk egymást nem szeretni, meg elválni, meg ilyen hülyeségek, ugyanúgy szeretjük egymást mint előtte, csak most van egy harmadik emberke aki törődést és szeretetet igényel, akit meg kell tanítani arra, hogy hogyan kell szeretni. Ugyanis ha a gyermek nem látja nem érzi mi az a szeretett, akkor nem is fogja tudni hogyan kell szeretni.
  Szeretni egymást a párunkkal lehet gyermekkel és gyermek nélkül i. Nem a megszólításon fog múlni, hogy mi szeretjük e egymást és együtt maradunk e míg a halál el nem választ. Ha a megszólításon múlik akkor már régen rossz és az a kapcsolat már régóta nem a szeretetre alapszik.

 5. Brigitta Magyarné Meizer says:

  Számomra személyy szerint ez még nem is olyan zavaró.Engem az tud nagyon zavarni,amikor valki a saját gyerekét ,,szerelmem”-nek hívja.Akor hogy hívja az apukát?!

 6. Aklodnud Dundolka says:

  Teljesen egyetértek a cikkel.Mi 30 éve vagyunk együtt, két huszonéves fiunk van. Szerintem ez valahogy kódolva van egy kapcsolatban. Mi soha nem hívtuk egymást anyukámnak apukának.Sot engem bizar módon zavar ha mások így hívják a párjukat előttem..pedig semmi közöm hozzá. Belügy, a két ember dolga. De mégegyszer mondom teljesen egyetértek a cikkben szereplő dolgokkal.

 7. Ezt a kifejezést különben nem a mai ember találta ki hanem márt nagyon régen így szólítják egymást a
  házaspárok! Azért nem egészen értek egyet a cikk
  írójával ! csak azért sem mert én a feleségemet is
  így hívom “Anyukám” ezzel nem azt mondom hogy ö az
  én édesanyám , hanem megtisztelem ezzel hogy ő a gyerekem(im) anyja s fordítva!

 8. Gabi Dánfy says:

  Kedves Kommentelők.Ennyi hülyeséget még nem olvastam.Mi 44 éves házasok vagyunk 49 éve ismerkedtünk meg és első gyermekünk megszületése óta /42 éve/ papának és mamának szólítjuk egymást, ahogy a gyermekeink is mind a hárman a mai napig.Soha semmilyen probléma ebből nem volt és nincs “semmilyen” téren.

 9. Persze, öreg embereknél már ez elfogadható, de szerintem ott a szexualitás már nem is a mindennapok része. Ez döbbenet, hogy ennyi ember van, aki ezt az írást ennyire nem érti.

 10. Id István Lehotzky says:

  ONLANYKA!
  A család egy önálló közösség! A szabályokat, szokásokat önmaguk alakítják ki. Az ÉDESAPA-ÉDESANYA egy státusz a közösségen belül, melyre büszkének kell lenni!

 11. Szerintem meg szánalmas az, ahogy ezt a cikket lereagáljátok. Ismerek olyan férfit és nőt, ahol a nő apának szólítja a párját…, és már 20 éve nem nyúl hozzá a férfi… na nem ezért, hanem másért, de végül is: együtt vannak, és együtt is maradnak… De sosem értettem, hogy miért szólítja apának a férjét. És szerintem sem normális dolog. Nem muszáj a cikkel egyetérteni, de van benne ráció… Ha tetszik nektek, ha nem.

 12. Péter Kiss says:

  Igazad van! És eszembe jutott egy okos ember mondása: egy férfi nem tehet annál többet a gyerekeiért, mint, hogy szereti az anyjukat…

 13. Zsigmond Kondor says:

  Onlanyka! Kár volt az életedből ennyit áldozni erre az irományra. Inkább dugtál volna pároddal és súgtad volna a fülébe, hogy “apád”, szeretlek.

 14. Péter Szabó says:

  Érdekes,mi már több mint negyven éve hívjuk egymást a nejemmel Apának és Anyának.
  Az unokák meg a nagyapa és nagymama megszólítást használják.
  Egy újabb baromság az egész cikk amin lehet rágódni.

  Mellesleg egy ősrégi vicc szerint,hogyan nő a férfi testsúlya a házasság éveinek előrehaladtával?
  Házasság első évében,Galambom-50 dkg.
  Később,kutyulim-40 kg.
  15 év után,te részeg disznó-egy mázsa.
  25 év után,te vén marha-5 mázsa.

 15. Mária Rózsáné Hunyadi says:

  szerintem egy kapcsolat ,ha tönkre megy nem attól,hogy apának/anyának szólítják egymást !Ez egy utólagos félremagyarázás. Ha a családban már van gyerek,természetes,hogy vele együtt apának/anyának hívjuk a másik szülőt.Szerintem ez igenis az összetartozást erősíti.Az a fél,aki lefokozásnak érzi,az más okból menekülne a kötöttség,megunt társ mellől.

 16. Ne sértegess senkit, mint az óvodások, hanem vitázz és érvelj!
  Persze ahhoz több kell, mint az ovis ismeretek.

 17. Németh Csaba says: (előzmény @Zsolt Marton)

  Teljes mértékben egyetértek veled, igazad van!

 18. Judit Szabóné Bulova says:

  Mi van akkor ha a férj szólit meg téged, hogy “Mama” ? Negsértődsz? Vagy büszke vagy, hogy Mama lehetsz?

 19. Judit Szabóné Bulova says:

  Apa az Apa! A továbbiakban Papa, hiszen legnagyobb örömünkre Nagypapa lett!

 20. Iza says:

  Ennyi felháborodott Apát-Anyát stb… ritkán látni. Pedig tetszik vagy sem igaza van Onlanyka-nak. A férjem és az én szüleimnél sem “divat?” egymást le apázni-anyázni, mint ahogy a férjem sem és én sem teszem-nem is fogom, mert nevetséges!

 21. Sándor Ádám says:

  Egyetértek a cikkel.

 22. Andi Danyi says:

  Onlanyka!! Ez oltári nagy hülyeség. Egy jó kapcsolatnak semmi köze, hogy gyerekvállalás után hogyan hívjuk egymást. Sőt, az a megszokottabb, hogy már nem Joci-Juci, hanem Apa-Anya(Mama-Papa, Anyu-Apu…stb) vagyunk. Az összes ősömnél így volt. Sőt a Dédijeim még magázták is egymást.

 23. Zsolt Marton says:

  Szüleim, nagyszüleim is így hívták egymást, mégsem történt válás, de még megcsalás sem. Azt csak önző, alkalmatlan ember szokta tenni. Az esküvőben holtig tartó ígéretet teszünk a hűségre. Aki ezt nem tartja be, az megbízhatatlan, alkalmatlan. Onnantól kezdve, hogy megszületett a gyerek, ő az első, de váláskor épp ő issza meg a levét, ő jár legrosszabbul. Miféle ember az, akinek fontosabb saját, önző szerelmi élete, mint gyermeke lelki nyugalma?! Ezért van ennyi lelki sérült, családalapításra alkalmatlan, otthon is rossz példát lát.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!